Oko 15 milijuna kuna – ukupni trošak samo naknada i nagrada obrtničkim funkcionerima HOK-a (2011.-2015.); ponaosob kao i za područne komore, tek će se saznati

Zahtjev za pristup informacijama o troškovima obrtničkih funkcionera ponaosob na razini HOK-a i područnih obrtničkih komora, upućen je danas u proceduru.

Zahtjevom se traži od HOK-a i područnih obrtničkih komora da specificiraju ukupni bruto-trošak ponaosob predsjednika područnih komora i članova upravnih tijela HOK-a u razdoblju od 2010. – 2015.

Zbirni podaci govore o oko 15 milijuna kuna zbirnog bruto troška samo za nagrade i naknade, isplaćene članovima tijela samo HOK-a od 2011. – 2015.

Pojedinačni bruto trošak svakog člana upravnih tijela HOK-a tek treba utvrditi za HOK, kao i za svih 20 područnih obrtničkih komora (nagrade, naknade, putni trošak, smještaj i sl. za svakog obrtničkog funkcionera).

O ovom zahtjevu za pristup informacijama, obaviješteni su svi zastupnici u Hrvatskom saboru.

Ako nastupe zastoji u ostvarivanju prava na pristup navedenim informacijama, saborskim zastupnicima je predloženo da ugrade pitanje o navedenim informacijama u tekst nacrta prijedloga saborskog istražnog povjerenstva.

Ovim projektom institucionalno-građanskog nadzora, podupire se ostvarivanje prava na pristup informacijama.